Monday, April 9, 2018

Roti Benggali Home Made

Cik Tah suka explore benda baru.... Jadi Kali ni Cik Tah nak buat Roti Benggali...
Seronok sangat bila boleh buat sendiri....
Walaupun sebenarnya mengambil masa yang lama....
Tapi puas hati bila anak2 suka & teruja nak buat sandwich dari roti benggali buatan sendiri...
Rasanya pun sedap...boleh tambah atau kurangkan manis & masinnya...Ikut citarasa kita..

Roti Benggali yang mengembang selepas 30-45 minit dibiarkan

Bakar selama 20-30 minit dgn suhu 160-180 Darjah Celcius

Roti dibiarkan sejuk sebelum dipotong
Roti Benggali dipotong

Permukaan roti Benggali

Alhamdulillah Cik Tah dah berjaya buat roti Benggali Homemade sendiri.... Sambil-sambil jual kuih & roti sosej, Cik Tah juga nak jual Roti Benggali Homemade.
Yang nak tempah Roti Bengali boleh whatsapp Cik Tah :)

No comments:

Post a Comment