bahan2
- 2 paha ayam
- 2 bahagian dada ayam
- 4 ulas bawang besar
- 1 inci halia
- 1 inci lengkuas
- 2 sudu kicap
- 2 sudu cili kisar
- 4 batang serai
- 1 sudu kunyit
- sedikit garam
- 1 sudu jintan manis
- 3 helai daun kunyit
cara2 menyediakannya
1. ayam digaul bersama garam dan kunyit.
2. bawang, halia, lengkuas, cili, dan serai dikisar. setelah dikisar bolehlah dimasukkan ke dalam ayam tadi.
3. tumbuk jintan manis. masukkan jintan manis serta kicap ke dalam ayam tadi.
4. akhir sekali hiris daun kunyit dan masukkan ke dalam perapan ayam tadi. ayam hendaklah diperap selama lebih kurang 3-4 jam supaya semua bahan meresap ke dalam ayam.
5. setelah mesra bolehlah dibakar.
Selamat Mencuba :)
Whatsapp je... mudah
Adik
(1)
Anak-anak
(8)
Batu Seremban
(1)
Bekas Pensel
(1)
Biskut
(5)
Biskut Raya
(5)
Cekodok
(2)
Door Give
(1)
Family
(10)
Hadiah Harijadi
(2)
Hobi suami
(1)
Istimewa Ramadhan
(17)
Kak Long
(1)
Kegemaran Suami
(1)
Kek
(6)
Kek Batik
(2)
Kek Cheese
(1)
Kek Coklat Moist
(2)
Kuih
(11)
Kuih Puteri Ayu
(7)
Kuih Seri Muka
(5)
Lauk
(5)
Layang-Layang
(1)
Menjahit
(2)
minum petang
(16)
mkn tengahari
(2)
murtabak
(2)
Pembuka Bicara
(1)
Peralatan Memasak
(1)
Pizza
(1)
RESEPI
(21)
sarapan pagi
(9)
Saya Terima Tempahan
(13)
Spagetti
(1)
Terima Kasih
(1)
Tudung
(1)
Tutorial
(22)
Wednesday, August 26, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Jenis-Jenis Masakan
Adik
(1)
Anak-anak
(8)
Batu Seremban
(1)
Bekas Pensel
(1)
Biskut
(5)
Biskut Raya
(5)
Cekodok
(2)
Door Give
(1)
Family
(10)
Hadiah Harijadi
(2)
Hobi suami
(1)
Istimewa Ramadhan
(17)
Kak Long
(1)
Kegemaran Suami
(1)
Kek
(6)
Kek Batik
(2)
Kek Cheese
(1)
Kek Coklat Moist
(2)
Kuih
(11)
Kuih Puteri Ayu
(7)
Kuih Seri Muka
(5)
Lauk
(5)
Layang-Layang
(1)
Menjahit
(2)
minum petang
(16)
mkn tengahari
(2)
murtabak
(2)
Pembuka Bicara
(1)
Peralatan Memasak
(1)
Pizza
(1)
Produk Kesihatan
(1)
RESEPI
(21)
Roti
(3)
Roti Buat Sendiri
(4)
sarapan pagi
(9)
Saya Terima Tempahan
(13)
Spagetti
(1)
Terima Kasih
(1)
Tudung
(1)
Tutorial
(22)
No comments:
Post a Comment